Sidevisninger i alt

fredag den 17. oktober 2014

STYLE CRUSH MATHILDE PEDERSEN

MIN MATHILDE

Har et major style crush på Eltofts egen muse, 
Mathilde Pedersen.
Mødte første gang dette, festfyrværkeri af en smuk, skøn og helt igennem dejlig pige, kort efter jeg åbnede Eltoft Vintage i Holmbladsgade. 
Dette sprudlende (both on the outside and inside) pigebarn har stået mig bi og støttet op om mit projekt siden. Jeg er hende dybt taknemmlig, I love that girl to pieces <3
Fandt hurtig ud af, at her havde jeg for første gang mødt en ligesindet. Vi havde begge en soft spot for farverig 80'er vintage. En sjælden race i det amagerkanske. (danske?)
Der gik ikke længe før Mathilde blev en del af team Eltoft og takket være hende forblev Eltoft åben, under mit ufrivillige fraværd. Hun udviste et eminent ejerskab og en passion for butikken, som var det hendes egen.
Mathilde er for mig en inspirator, en soulmate, et stilikon, en sparringspartner og et forfriskende farverigt element i mit liv.
Læs interviewet med hende herunder, følg hende og bliv inspireret på instagram @mathilde_pe
Med ærbødig vintage hilsen, M

Credit: alle billeder fra @mathilde_pe 


INTERVIEW MED MATHILDE PEDERSEN


Hvem er du?
Mathilde Pedersen, 26 år. Uddannet stylist/make up artist. Arbejder som regions visual for MONKI DK, NO og FR
Hvad betyder mode for dig?
Ja, hvad betyder mode for mig? 
Mode i den forstand, at hvad der er ”hot” og hvad der er ”not” betyder ikke særlig meget for mig. Selvfølgelig bliver jeg inspireret af de forskellige tendenser sæsonerne byder på, men det der betyder noget for mig, er mere selve den legeplads mode giver mulighed for. DEN betyder rigtig meget. Jeg bruger oceaner af tid i min garderobe. Det er her jeg stresser af. Jeg elsker at bruge tid på at finde nye outfits, sammensætninger af farver, mønstre og silhuetter etc.
Jeg har en eller anden form for OCD omkring, at jeg aldrig kan tage det samme outfit på flere gange uden at tilføje en eller anden form for ny detalje. Det har simpelthen ikke den samme ”WAUW” feeling for mig at tage nøjagtig det samme sæt tøj på to gange selvom jeg synes at det var mega fedt første gang jeg havde det på. Anden gang bliver ligesom bare aldrig rigtig den samme følelse. 
Jeg stræber altid efter at finde ”prikken over i´et”.
(Fjollet.. jeg ved det godt!) Jeg stresser dog også mig selv ret meget til tider ved at have den tilgang til mine outfits når jeg har tøjkrise. Haha !
Beskriv din stil?
Det spørgsmål har jeg altid haft ret svært ved. Jeg plejer bare at sige at jeg har ”Mathilde stil”, så derfor stillede jeg min mor det spørgsmål i stedet, da hun om nogen har lagt øje til de ”udklædninger” jeg gennem årene har iført mig, og nok altid har haft lidt svært ved at følge de ting jeg ikke følte jeg kunne leve foruden!
Hun svarede til min overraskelse så sødt sådan her:
”Jeg tor jeg vil beskrive din stil som vintage boheme med et altid overraskende touch. – og MEGET farverig !! For det meste går du i behageligt tøj, sjældent noget der strammer. Det er de færreste der kan bære dit tøj, men du gør det med stil”
Det rammer vel egentlig meget godt?
Hvad er dit tøj budget på en mdr? 
STRENGT spørgsmål  !!
Nogle vil sige ALT for stort… Jeg vil sige.. Lige tilpas  Jeg hverken ryger, har bil, kæledyr eller andet, så på den måde kan jeg vel godt retfærdigøre mit (over)forbrug på tøj .. haha ! – men hvis jeg skal komme med et beløb er det vel omkring 1500-3000 kr. om måneden.. ??? Visse måneder mere..!! Øj det er mange penge på et år var?
Til mit forsvar vil jeg dog sige at jeg blevet meget bedre til at sælge ud af det løbende – Recycle, you know 
Jeg elsker at købe tøj og det vil jeg altid gøre. Jeg er dog blevet mere bevidst om mine køb og impuls shopper ikke så meget som jeg før har gjort. Men jeg ved hvad jeg vil ha´ når jeg ser det. Jeg kan gå ind i en butik, kigge rundt i 20 sekunder og se om der er noget jeg kan li eller ej. Jeg behøver ikke gå og vende alting. 
Hvilke high street butik er dine ynglings?
MONKI
Hvilke high end butik er dine ynglings?
Stine Goya
Jeg elsker også Adidas !! 
Bedste styling tips?
VÆR DIG SELV! Få din personlighed ud gennem din stil. - Om du er til ”less is more” eller ”more is more”. Det er lige meget. Find den detalje der understøtter din stil helt perfekt og sætter prikken over i´et.
Et andet tips.. BE BRAVE ! Lad nu vær´ med at være bange for at tage den pinke skjorte på i stedet for den hvide fordi folk kigger en ekstra gang. Ofte er det fordi de synes det er cool! 
Din farvorit net butik?
Asos 
Din favorit blog?
Jeg er ikke den store blog læser da jeg synes der er langt imellem en blog der rammer og kan inspirere til min stil. – Men Susie Bubbles blog (www.stylebubble.co.uk) kan jeg rigtig godt li og danske Marie Myrhøj der har bloggen nemesisbabe.dk gør det også rigtig godt synes jeg. 
MEN ! En blog der virkelig kan inspirere mig er advancedstyle.blogspot.com! Tjek den ud, så ved i hvad jeg mener 
Din ynglings vintage butik?
Her er det selvfølgelig oplagt at sige Eltoft Vintage. – Men det ER uden tvivl Eltoft. 
Jeg har elsket Eltoft og Mia fra day one da jeg fandt den lille perle midt på Holmbladsgade (hvor den lå dengang). Der findes INGEN andre vintage butikker i KBH med så stor indsigt i vintage og evnen til at købe ind til en vintage butik som Mia. Ikke mindst er jeg faldet pladask for hendes tiltag til Eltoft Unika som er sæt syet af vintage stof. Alt sammen med en sjov historie bag. Jeg har efterhånden erhvervet mig 10-12 sæt og de er syet af alt fra et dynebetræk fra 70´erne til hendes mormors dug. Jeg elsker dem og jeg elsker, elsker ELSKER vintage!! Der findes ikke noget bedre end farverigt, mønstret og max overdrevet tøj på den fede måde, og det finder du altså bare kun på den ægte måde når man graver tilbage i årtierne! 
Dit stil ikon?
Jeg har ikke et bestemt stil ikon og det har jeg aldrig rigtig haft. Igen kan Susie Bubble helt klart inspirere mig i hendes evne til at sammensætte farver og mønstre, men jeg bliver i lige så høj grad inspireret af alt mulig andet. Det kan være at jeg blive inspireret af en hjemløs på gaden (især mændende), da jeg synes de nogen gange ser så super cool ud uden selv at vide det. De sammensætter jo alt mulig på kryds og tværs og formår på en eller anden måde at skabe et super sejt og personlig look.
Jeg bliver i høj grad også inspireret af 60´erne og 80´erne! 
Jeg kan blive inspireret af alt muligt mærkeligt.. Pippi langstrømpe, stilede ældre damer på gaden, men et bestemt stilikon har jeg ikke.
Yndlings ting?
En mørkeblå maxi nederdel med masser af volumen i skørtet jeg købte i Eltoft da jeg skulle til bryllup i sommers. Super smuk!! Og så er den mindst ligeså fed til sneaks som til stiletter !
Bedste køb?
Mine hatte i alle afskygninger. DE sætter altid prikken over i´et ! 
Motto?
”All in or nothing”

Ingen kommentarer:

Send en kommentar